Geschreven op dinsdag 4 april 2017
Aangepaste voeding is niet meer weg te denken. De wetenschap evolueert, maar ook de voeding. Meer en meer blijkt dat veel gezondheidsklachten gerelateerd zijn met bepaalde voeding. De volledige uitleg ga ik hier nu niet doen, maar kan je bijvoorbeeld hier nalezen.
Een aantal jaar terug heeft de Europese wetgever een lijst bepaald van 14 allergenen die altijd vermeld moeten worden op voedingsmiddelen als deze aanwezig zijn. Op onze verpakkingen van het roomijs staan deze ook altijd vermeld. Hierbij vind je nogmaals de lijst met een overzicht van onze roomijssmaken:
Voor andere producten in onze B&B, tearoom of winkel mag u ook altijd uw vragen ivm allergenen stellen. Wij kunnen hier zeker rekening mee houden of adviseren!
Als je problemen hebt met melk (lactose, caseïne), kan je bij ons ook terecht. Ons sojamelkijs is een lekker alternatief als je melk dient te mijden. Het sojamelkijs wordt bereid met ruwe rietsuiker. Ook al onze sorbets bevatten geen melk.
Last van suiker ? Ons suikervrij roomijs smaakt net zo lekker als het vanille roomijs met suiker.
Nog altijd niet geholpen? Je kan zelf ijs maken op basis van enkel en alleen fruit. Neem een paar bananen en stop ze in de diepvries. Haal de bananen na een uurtje uit diepvries en doe deze samen met wat diepgevroren rood fruit in de blender. Aftoppen met wat verse ananas en je hebt een topdessertje!
Gecategoriseerd in: #allergenen, #lheritage