Geschreven op maandag 17 juli 2017

In dit dagboek zullen we regelmatig updates posten over de werken aan de winkel. Zo kan je zelf van op de eerste rij met ons toeleven naar de opening. We hopen jullie te kunnen verwelkomen begin november in l’Heritage Poperinge!

04-11-2017: Opening!

We zijn zeer verheugd jullie allen te kunnen ontvangen in onze nieuwe winkel. Kom gerust langs en ontdek en beleef!

Streekproducten Westhoekbieren Streekbieren

20-10-2017: Schilderwerken klaar

De schilderwerken zijn achter de rug. De berging kreeg een laag en de volledige winkel is geschilderd. We kunnen stilaan starten met de opkuis en het afwerken van de laatste details.

17-10-2017: Levering ijsmachine

De nieuwe ijsturbine werd vandaag geleverd en geplaatst. In l’Heritage Poperinge zullen we ook ijs kunnen draaien met de nieuwe machine van Carpigiani. De hoofdproductie blijft wel in Reninge.

11-10-2017: Plamuren en schilderen

Vanaf vandaag wordt alles verder geplamuurd en wordt gestart met de schilderwerken door Tom Plancke. Normaal gezien kan dan volgende week stilaan gestart worden met het plaatsen van los meubilair.

10-10-2017: Plaatsen deuren

De deur naar het toilet en de deur naar de berging zijn geplaatst. De deur naar de berging werd gerecupereerd en opgeschoven, zodat er genoeg plaats is voor de spoeltafel. De deur naar het toilet is volledig ingewerkt in de houten wand volgens het ontwerp.

04-10-2017: Plamuurwerken en voorbereiding schilderwerken.

Tom Plancke gaat verder met het plamuren van de muren en het plafond zodat er volgende week geschilderd kan worden.

03-10-2017: Aansluiten elektriciteit en plaatsen verlichting.

Dieter Descamps sluit verder alle elektriciteit en verlichting aan. ook de warmwaterboiler wordt geplaatst. Ondertussen zijn de climatisatietoestellen in de winkel en de berging operationeel.

30-09-2017: Beveiliging en alarmsysteem

Megalec plaatst het camerasysteem en de eerste onderdelen van het alarmsysteem. We zullen 24u op 24u live de winkel kunnen volgen, zelfs op afstand. Ook de nodige alarmen en melders worden voorzien.

26-09-2017: plaatsen meubilair

Steve Dejonckheere is gestart met het plaatsen van alle vaste meubilair. We proberen zo veel mogelijk toestellen in te werken in het interieur, rekening houdend met de verluchting van de machines. Ook het keukenmeubilair begint stilaan vorm te krijgen alsook de indeling van ons open atelier. 

25-09-2017: Verder plaatsen koeltechnieken

Vandaag worden de diepvriezers, vitrinekast, frigo,… geplaatst door Dequeecker Koeltechniek uit Reninge. Ook de climatisatietoestellen worden verder afgewerkt. Op die manier zal de winkel constant op de juiste temperatuur blijven zodat chocolade en andere producten optimaal bewaren.  De komende dagen zullen de toestellen verder aangesloten worden aan de buitenunits. De koelinstallatie wordt apart in een geluidsisolerende kast geplaatst en alle buitenunits zijn geluidsarm. De nieuwe vloer werd ook volledig afgeplakt met papier om deze tijdens de verdere werken niet te beschadigen.

 

12-09-2017: Vloerwerken

Eerst gebeurt er nog een egalisatie van de vloer waar nodig. Daarna wordt gestart met het leggen van de vloer. De vloerwerken worden uitgevoerd door Michaël Demaeght. Voor de keuze van de tegels werden we professioneel geadviseerd door Gedimat Vandenberghe uit Boezinge. We kozen voor een keramische tegel speciaal voor zwaar beloop. Op die manier hebben we een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer, passend in het ontwerp. In primeur vind je hieronder een scoop van de nieuwe vloer!

11-09-2017: Voorbereiding nieuwe vloer

De nieuwe vloer zal verlijmd worden op de bestaande tegelvloer. Daarom dient de bestaande vloer grondig gereinigd te worden en brengen we een primer aan zodat de lijm voor de nieuwe tegels goed hecht. In de berging waren we niet van plan de vloer te vernieuwen, maar een paar vierkante meter tegels liggen los en hebben we verwijderd en proper gemaakt om opnieuw te leggen. Ook de tegellijm op de vloer werd verwijderd zodat de nieuwe lijm goed kan aangebracht worden.

05-09-2017: Gyproc plafond

Nick van Quavan start met het plaatsen van de gyproc platen aan het plafond. Daarna wordt het plafond geplamuurd door Tom Plancke. Tom zal ook al een eerste laag verf (primer) aanbrengen op het plafond. Doordat de nieuwe vloer er nog niet ligt, mag er nog eens gespat worden 🙂 .

04-09-2017: Bekabeling plafond

Vandaag worden alle kabels getrokken voor de verlichting, beveiliging, stopcontacten,… Deze werken worden uitgevoerd door Dieter Descamps.

01-09-2017: Dichten sleuven

Het lattenwerk voor het verlaagd plafond is ondertussen afgewerkt. De sleuven in de vloer zijn terug gedicht met chape.

26-08-2017: Lattenwerk plafond opstart

Het lattenwerk voor het verlaagde plafond werd vandaag opgestart. Deze werken worden uitgevoerd door Nick van Quavan .

23-08-2017: Leidingwerk koeling + voorbereiding climatisatie

Dequeecker Koeltechniek uit Reninge is momenteel bezig met het plaatsen van de climatisatie toestellen en het leggen van alle leidingen voor de diverse diepvriezers. Deze leidingen dienen geplaatst te worden vóór het plaatsen van het plafond.

22-08-2017: Leidingwerk vloer

De sleuven in de vloer voor alle afvoerleidingen en watertoevoer zijn gemaakt en ondertussen zijn de leidingen zelf ook al gelegd door Dieter Descamps. We hebben diverse afvoeren en watertoevoeren voorzien voor de diverse diepvriezers, machines en spoelbakken.

 

21-08-2017: planbespreking meubilair

De laatste beslissingen over het meubilair worden genomen samen met Tom van Arodan Bouwcooördinatie en Steve Dejonckheere die alles meubilair zal maken. Ook de kleuren en de vloer zijn ondertussen beslist.

09-08-2017: Afbraak plafond

Het bouwverlof is stilaan achter de rug en de werken komen op gang. Vandaag werd het plafond afgebroken. Het huidige plafond was niet meer echt bruikbaar. Vandaar dat we beslisten om dit te vernieuwen. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve grondplannen en aanzichten. Vanaf volgende week kunnen we dan starten met het maken van sleuven voor nutsleidingen en de voorbereidingen voor het nieuwe plafond.

11-07-2017: Verdere planning en afspraken

Momenteel zijn we volop bezig met de verdere planning op te maken voor de werken na het verlof samen met Arodan bouwcoördinatie. Diverse zaken dienen binnenkort beslist te worden: vloeren kiezen, diepvriesinstallatie en scheptoog kiezen, climatisatiesysteem kiezen,… Ondertussen werkt Josfien Maes ook verder aan de definitieve 3D ontwerpen en dan kan de productie van het meubilair opgestart worden.

23-06-2017: Pleisterwerken

Vandaag start aannemer Rappla uit Poperinge de pleisterwerken aan de winkel. De gevel aan de zijde van de Vlamingstraat en de Gasthuisstraat zijn namelijk nog niet bepleisterd. Ondertussen ontvingen wij officieel de sleutel van het pand.

22-06-2017: Bestickering ramen

Om de werken vlot te laten verlopen, worden de ramen bestickerd aan de buitenzijde. Op die manier maken wij ook van de gelegenheid gebruik om de diverse aannemers in de spotlight te plaatsen door de logo’s te plaatsen op de ramen. De bestickering werd vakkundig uitgevoerd door PubliX.

 

19-05-2017: Persmoment aan de winkel

Het Nieuwsblad, Krant van West-Vlaanderen en Het Laatste Nieuws schreven een artikel over onze overwinning. Ook Focus-Wtv was er voor een interview. Het filmfragment vind je hier: http://bit.ly/2sZxhxJ

 

18-05-2017: Bekendmaking winnaar

In het cultureel centrum Ghybe werden we uitgeroepen tot winnaars van ‘Win Je Winkel’! We ontvingen de officieuze sleutel van Stad Poperinge en de diverse cheques van Unizo en Roularta.

 

Gecategoriseerd in: #lheritage, #shop