Geschreven op dinsdag 1 mei 2018

Op 4, 5 en 6 mei doen wij mee aan Openmarkt Poperinge en nodigen we jullie graag uit op onze eerste Openmonddagen: een opendeurweekend waar je mond (spontaan) openvalt 😲 van tal van heerlijk artisanale lekkernijen 😋. Of wat dacht je van een ‘bierproeverijsje’ van ons nieuwe Stoute Pitte-ijs en een schuimend Westhoekbiertje? Kom langs en ontdek! 🍫🍷🍺🍪🍧🍬🍯🍵🍰

Onze winkel werd vorige week uitgebreid en tal van nieuwe producten werden aan ons assortiment toegevoegd. Kom ze ontdekken. We hebben nieuwe wijnen van De Zavelaar, Koeken van ’t Bakkertje, Het chocolade-assortiment werd grondig uitgebreid en nog een aantal nieuwigheden stellen we graag aan je voor.

Proef echt artisanaal ijs met hoevemelk en pure ingrediënten:

Kom proeven van ons ijs dat al meer dan 20 jaar volgens ons eigen familierecept gemaakt wordt. Wij draaien doorlopend vers ijs! Versgedraaid ijs heeft de perfecte smaak en textuur. Mis deze kans niet! We geven je ook graag meer uitleg over onze gepersonaliseerde ijstaarten of tips voor originele ijsdesserts.

Roomijs scheppen

Crème glas ijsbokaaltje
Crème-Glas van l’Heritage

Doorlopende proevertjes en degustaties:

  • UNIEK & EXCLUSIEF: Kom gratis proeven en overtuig jezelf van de unieke smaak van ons Stoute Pitte-ijs. Het bierijs met Stoute Pitte
  • Entre Deux-Monts: Het grootste wijndomein in areaal van de Westhoek. Ze hebben een uitgebreid aanbod witte, rode en rosé wijnen, apéritieven, mousserende wijnen, digestieven.
  • Pater Pitte en Stoute Pitte Bieren: Echte klassebieren uit Sint Juliaan (Langemark) door Hans gebrouwen met echte métier.
  • Wijngoed Monteberg: Mousserende wijn van Wijngoed Monteberg. Een Heuvellands streekproduct om trots op te zijn. Deze schuimwijn werd beloond met een Gouden Medaille door VVS (Vereniging Vlaamse Sommeliers)
  • Bieren van Seizoensbrouwerij Vandewalle: De bieren die Chris Vandewalle brouwt sinds 2012 zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het Belgisch bierlandschap. Dit jaar werden zowel Reninge Krieken Rood als Reninge Oud Bruin beloond met een gouden medaille op de Belgian Beer Awards. Kom ze zelf ervaren!

Streekproducenten op bezoek:

We nodigden een aantal van onze streekproducenten uit om tijdens het opendeurweekend hun producten zelf aan je voor te stellen. Een unieke kans om te komen proeven en het verhaal achter het product te leren kennen. Hier vindt u het degustatieprogramma per dag:

Vrijdag 04-05-2018:

Frambiosa y Besos:

Op Frambiosa y Besos kweekt Wim Vandenberghe biologisch kleinfruit. Van dit verse fruit maakt hij confituren, fruitsiropen en coulis. Ook zijn confituren met minder suiker (gezoet met appeldiksap) moet je geproefd hebben! Of wat dacht je van zelfgemaakte limonade op basis van pure fruitsiropen.

Joie de Chocolat:

Olivier Verledens is de trotse producent van een uniek streekproduct. De Heuvellandse Bergstenen, een praline met het uitzicht van de typische ijzerzandsteen uit het Heuvelland en de smaak van Pommelle van Wijngoed Monteberg. Eenmaal geproefd, kan je er niet afblijven 😉

Zaterdag 05-05-2018:

Beirens Heidi en Koen, ’t Advocaatje:

Al jaren maken Koen en Heidi echte advocaat volgens het familierecept. Zij presenteren ook graag de artisanale honing in diverse soorten van Vanryckeghem uit Koekelare.

Nachtraaf Brouwers:

Lieven van de Nachtraaf Brouwers laat je graag zijn 3 degustatiebieren proeven. Ontdek de Nachtraaf Tripel, Dubbel en Quadrupel!

Zondag 06-05-2018:

Brouwerij Werbrouck:

Sam van Brouwerij Werbrouck laat je kennis maken met 2 gloednieuwe Poperingse bieren. Hun Tripel Amber en Dubbel Bruin verdienen terecht een plaatsje in de Westhoek. In het najaar zal je zelf kunnen genieten van hun biertjes in hun nieuwe zaak De Arend in Roesbrugge.

 

Daarnaast kan je ook genieten van diverse andere ambachtelijke streekproducten. Onze proevertjestafels staan klaar!

Tot op OpenMarkt!

 

Gecategoriseerd in: #event, #lheritage, #shop