Geschreven op maandag 5 november 2018

In onze reeks “Smaakmaker in de kijker” stellen wij graag een streekproducent aan je voor. Het verhaal achter de producten is voor ons even belangrijk als de producten zelf. Week na week gaan we zo op ontdekking door de Westhoek.

Biscuiterie Jules Destrooper:

Ambachtelijke koekjes uit de Westhoek die de hele wereld doen genieten.

Het motto van de Belgische biscuiterie Jules Destrooper is niet voor niets ‘Crafted for real enjoyment’. Sinds 1886 worden de klassiekers dagelijks met veel passie en vakmanschap gebakken. Dit voorjaar lanceert het merk een nieuwe assortiment én zijn alle koekjes in een nieuw design gehuld. Jules Destrooper staat voor premium kwaliteit en bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten zonder conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Ambachtsman Jules Destrooper

Aan het eind van de negentiende eeuw gaf Jules Destrooper, een bakker en handelaar in koloniale goederen uit België, zijn klanten zelfgebakken Amandelbrood als dank voor hun afname. Deze delicatesse viel zó in de smaak dat Jules in 1886 volledig overstapt naar het bakken van koekjes.

100% Natuurlijke ingrediënten

De koekjes van Jules Destrooper staan wereldwijd bekend om hun verfijnde smaak, knapperige textuur en tongstrelende sensatie. De originele recepten blijven tot op de dag van vandaag familiegeheim, maar wij kunnen verklappen dat alleen de beste ingrediënten verstopt zitten in de koekjes! De koekjes worden gemaakt met de grootste zorg en de beste natuurlijke ingrediënten. De koekjes bevatten bovendien géén conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Kortom, alleen de beste kwaliteit is goed genoeg! De drie bekendste klassiekers vind je hieronder:

De Parijse Wafel is een heerlijke en luchtige krokante biscuit. Je kunt de smaak van volle boter en verfrissende vanille proeven. Gemaakt van echte boter, vanille, eieren en bloem.

De Natuurboterwafel kenmerkt zich door de volle smaak van volle boter en gekarameliseerde suiker. Gemaakt van echte boter, suiker, eieren en bloem.

Het Amandelbrood is een flinterdun koekje en kenmerkt zich door de zoete gekarameliseerde smaak. Gemaakt van kandijsuiker, echte boter en bloem.

Naast de klassiekers vind je bij ons ook minder courante koekjes zoals de fruitkoekjes of wat dacht je van de gemberkoekjes?

De ultieme erkenning

De premium kwaliteit en de alleen 100% natuurlijke en echte ingrediënten zorgden voor veel nationale en internationale erkenningen. De ultieme erkenning kwam in 1999 toen Biscuiterie Jules Destrooper hofleverancier werd voor het Belgische koningshuis.

 

 

Gecategoriseerd in: #lheritage, #shop, #smaakmaker