Geschreven op woensdag 6 februari 2019

In onze reeks “Smaakmaker in de kijker” stellen wij graag een streekproducent aan je voor. Het verhaal achter de producten is voor ons even belangrijk als de producten zelf. Week na week gaan we zo op ontdekking door de Westhoek.

Wim Vandenberghe van Frambiosa y Besos:

Iedereen die al eens vanuit Poperinge of Heuvelland naar de Kust trok, is er al gepasseerd. Niet ver van de N8 ter hoogte van het welbekende Myosotis en de bijhorende frituren, kan je de afslag nemen naar Beauvoorde, wat voor de fusie in 1970 Vinkem en Wulveringhem was. Als je net wegrijdt van de N8 richting Beauvoorde kom je op je linkerkant de fruitboerderij van Wim Vandenberghe uit Poperinge tegen.

Wim kweekt hier al vele jaren kleinfruit met een uniek visie. Frambozen, stekelbessen, blauwe bessen, rode bessen,… worden allen gekweekt in harmonie met de natuur. Wim gebruikt bewust geen kunstmest of chemische producten. Alles wordt biologisch gekweekt.

Frambiosa y Besos

Snoepen van de natuur.

Vanaf de lente tot laat in de herfst kan in je in de vernieuwde hoevewinkel van Wim terecht voor versgeplukt kleinfruit. Maar daar stopt het niet. Je kan het hele jaar rond genieten van het pure fruit van Frambiosa y Besos. Wim zoekt samenwerkingen, want hij gelooft dat je samen meer bereikt Via sociale tewerkstelling laat Wim een deel van zijn fruit verwerken tot fruitsiropen, confituren, fruitcoulis en sappen. Fruit dat Wim niet zelf kweekt, wordt door collega’s aangeleverd.

Assortiment:

In onze winkels hebben wij nagenoeg het volledige aanbod van Frambiosa y Besos. We gidsen je er graag door:

  • Fruitsiropen: Met fruitsiropen pimp je je eigen cocktail of zelfs mocktail. Probeer zeker eens de vlierbloesemsiroop in je glas bubbels.
  • Confituren: Een heel ruim gamma heerlijke confituren: gezoet met rietsuiker of zelfs zonder toegevoegde suikers!
  • Fruitcoulis: Met een coulis maak je van een bol vanille-ijs en wat vers fruit een compleet dessert.
  • Tuinsappen: De sapjes met appel-stekelbes en appel-framboos moet je zeker eens proeven. Ze zijn verfrissend en bevatten enkel fruit.

Het volledige assortiment vind je hier of kom langs in onze winkels

 

 

Gecategoriseerd in: #lheritage, #shop, #smaakmaker