Geschreven op woensdag 3 oktober 2018

Vanaf deze week plaatsen we telkens een ambachtelijke producent en de producten aan je voor. Wij noemen ze onze ‘Smaakmakers’.

We starten met een echt Poperings streekproduct: Gin’ops by Pegasus.

Restaurant Pegasus en Hotel Recour:

Gin’ops werd ontworpen door Bert en Inge van restaurant Pegasus in Poperinge. Restaurant Pegasus en hotel Recour zijn tot ver buiten Poperinge gekend en gerespecteerd. Bij chef Bert Recour ben je op het juiste adres voor topgastronomie op het ritme van de seizoenen. In de maand maart is het ook telkens uitkijken naar hun heerlijke creaties met hopscheuten, het Poperingse goud. 

Het product: Gin’ops

Deze gin is en is een ambachtelijk distillaat met toevoeging van Poperingse hop, HET produkt van Poperinge. Bert en Inge vonden met de Korhaan uit Hechtel een echte ambachtelijke distilleerderij die pure ambacht met respect voor de ingrediënten hoog in het vaandel draagt. Gin’ops is een gin die zeker zijn eigen identiteit heeft tussen de vele diverse gins die ondertussen op de markt zijn. 

Ondanks de hop is dit een verrassend zachte gin met toch genoeg pit en karakter. Gin’ops moet je zeker ook eens puur proeven om het rijke smakenpalet, met de hop op kop, tot zijn recht te laten komen.

De drie hopkeurders op het etiket zijn dan ook een eerbetoon aan de traditie en vakkennis van de Poperingse hopteelt.

Je vindt Gin’ops ook via onze shop.

Serveersuggestie:

Gin’ops laat zich het best begeleiden door Premium Indian tonic water van Fever Tree of door een andere, zachte tonic.De ervaring leerde ons dat de ideale verhouding 5cl gin en 12cl tonic Fever Tree is, een 6-tal ijsblokken en een schijfje limoen als garnituur.

 

Gecategoriseerd in: #lheritage, #shop, #smaakmaker