Geschreven op dinsdag 20 november 2018

In onze reeks “Smaakmaker in de kijker” stellen wij graag een streekproducent aan je voor. Het verhaal achter de producten is voor ons even belangrijk als de producten zelf. Week na week gaan we zo op ontdekking door de Westhoek.

Olivier Verledens van Joie de Chocolat:

Bij Joie de Chocolat vind je echte ambacht. Chocolatier Olivier Verledens maakt in zijn atelier in Loker heerlijke chocoladecreaties. Holfiguren voor de Sint, eitjes voor Pasen, kogeltruffels,…  Olivier is een echte Westhoeker en werkt maar al te graag samen met andere streekproducenten. Hij maakte al pralines met likeur van de Struise Brouwers, maar zijn bekendste pralines zijn ongetwijfeld de Heuvellandse Bergstenen.

Bergstenen

In 2014 lanceerde hij op de Wijnfeesten in Kemmel de Heuvellandse Bergstenen. Een praline met de vorm en het kleur van de typische ijzerzandsteen die zo typerend is voor het Heuvelland. De vulling van de praline is gemaakt met Pomelle van Wijngoed Monteberg. Deze praline is ook erkend als 100% West-Vlaams streekproduct.

Nieuw: Silex

 

 

 

 

Met Silex, creërt Olivier een nieuwe praline met een Heuvellandse streekwijn. Dit maal werkt hij samen met Martin Bacquaert van wijndomein Entre Deux Monts te Westouter. Het een praline met een krokante korst van melkchocolade en de vulling is op smaak gebracht met Eau Devin van Entre Deux Monts.

Ook de heerlijke kogeltruffels van Olivier, opgevuld met cappucino, cointreau, hazelnoot,… moet je zeker eens uitproberen!

 

Gecategoriseerd in: #lheritage, #shop, #smaakmaker