Geschreven op maandag 1 mei 2017

In december 2016 lanceerde Stad Poperinge een wedstrijd waarbij je, kort samengevat, een winkel kan winnen. Het komt er eigenlijk op neer dat de winnaar een huursubsidie en startsubsidie ontvangt samen met marketingondersteuning en andere support. Het concept moest een meerwaarde te betekenen voor de stad en diende ook liefst te passen binnen Poperinge als ‘Stad van het goede leven’.

Ik zag dit direct volledig zitten, aangezien onze producten nog niet makkelijk verkrijgbaar zijn voor de inwoners van Poperinge. Ikzelf woon nu al 10 jaar in Poperinge en droomde er al langer van om hier iets mee te doen.

Ondertussen zijn we een paar maanden verder en zijn we bij de laatste 2 finalisten en gaan we in rechte lijn naar het verdict. Daarom geef ik hier graag wat meer uitleg over wat we nu eigenlijk willen doen in het pand.

Wat willen we nu allemaal gaan doen in de winkel?

  • Verkoop van ons eigen artisanaal roomijs. Echt ambachtelijk roomijs volgens de regels van de kunst. Zonder kunstmatige toevoegingen of bewaarmiddelen. We maken ons roomijs in 13 verschillende smaken, 5 soorten sorbets, suikerarm ijs, melkvrij ijs, … Dit roomijs kan je aankopen in schepverpakkingen, frisco’s, cornets, ijsbekers,…
    We maken ook gepersonaliseerde ijstaarten voor eindejaar, verjaardag, pasen, communie, doopsel, huwelijk,…
  • Take away: Afhankelijk van het seizoen zullen wij ook een take-away concept voeren. Ijsbekers, ijshoorntjes, frisco’s, kleine ijsdessertjes,… die je en passant kan aankopen om direct te proeven.
  • Streekproducten: De Westhoek heeft heel wat te bieden op vlak van lekkere ambachtelijke streekproducten. We zullen in de winkel een ruim gamma van deze lekkernijen aanbieden. Een greep uit het assortiment: Honing, thee, confituren, advocaat, koekjes, chocoladespecialiteiten, coulis, siropen, tuinsappen, koffie, speculoospasta, granola,…
  • Streekbieren: Als winkel in de hoppestad willen we promotie maken voor de topbieren uit de regio. We zullen diverse bieren verkopen van onder andere; De Plukker, Seizoensbrouwerij Vandewalle, Brouwerij de Zatte Bie, De dolle brouwers, De Struise Brouwers, Brasserie de St Sylvestre, Brouwerij Verstraete, Deca,…
  • Geschenkmanden: Met al deze heerlijke streekproducten en streekbieren zullen we geschenkmanden en cadeauverpakkingen samenstellen. Een origineel en lekker cadeau of bedanking.
  • Workshops: Op regelmatige tijdstippen zullen we workshops organiseren voor iedereen over ijs bereiden, dessertjes garneren, zelf ijs maken,.. Ook groepen en verenigingen zullen op afspraak een workshop kunnen komen volgen

Alle producten zullen ook 24u op 24u kunnen besteld worden via onze e-shop om dan af te halen in een afhaalpunt in de buurt.

Kort samengevat willen we vooral met veel goesting en samen met jullie al het lekkers uit de Westhoek maximaal beleven!

In samenwerking met Expro Josfien Maes uit Poperinge maakten we een eerste ontwerp voor de inrichting van de winkel. Hierbij kan je ook al zelf eens een kijkje nemen in de winkel. Laat vooral weten wat je ervan vindt en geef gerust je opmerkingen door!

 

 

Hoe kan je nu stemmen?

Klik op deze link en stem op Bart Mostaert 🙂 Je zou er mij een groot plezier mee doen.

 

Bedankt voor je stem en hopelijk kunnen we je eind dit jaar verwelkomen in l’Heritage Poperinge 👍

Gecategoriseerd in: #lheritage, #roomijs, #shop